Alla inlägg under mars 2010

Av Ewa Lindemark - 9 mars 2010 20:46

Gick upp redan kvart över 5. Dennis och Ida skulle till Romme och åka slalom, så dom vile bli väckta halv 6. Dom hade fixat med matsäcken redan igår så det var bara packningen kvar. Dennis var riktigt trött och hittade inget av sina saker men med lite hjälp fick han ihop det.

Janne skjutsade ner dom till Djurgården där dom skulle samlas.


Emil kom upp tidigt och sa att han inte mådde riktigt bra och strax därefter så kräktes han, bara bädda ner honom igen.


Idag så behövde jag inte skjutsa någon till skolan, så skönt att kunna ta det lite lungt på morgonen.

Ludde hostade fortfarande så han var hemma idag också, om han inte blir bättre till i morgon så ringer jag nog till vårdcentralen.


Alwa och jag tog en promenad med Molly efter frukost, sol och blå himmel idag också. Man får lite vårkänslor.

Passade på att kika in i tvättstugan om det fanns någon tid, jag hade tur det var tomt hela dagen. Alwa stannade utanför och jag gick upp och hämtade tvätten, sen satt vi fart och tvättade hela förmiddagen. Skönt när det var klart, nästan tomt i tvättkorgen ;).


Till lunch idag stekte jag hamburgare, Emil ville inte ha någon mat men han fick i sej lite att dricka.


På eftermiddagen byggde Alwa koja under bordet i vardagsrummet, där flyttade hon och Molly in.


På kvällen åkte vi till Gideonsbergsskolan där Joakim har varit kvällselev sen han gick ut grundskolan. Han har varit där två kvällar i veckan och mekat folkracebil och tävlat vissa helger. Men nu har han skaffat sej en egen bil och garage där han kan meka. Så nu åkte vi dit och lämnade en blomma och chokladask. 


När vi kom hem igen hade Dennis och Ida kommit från Romme, dom var trötta men nöjda med dagen. Resten av kvällen blev lugn, nu sover Ludde och Alwa, Dennis och Ida knappar data, My och Emil tittar på tv, Joakim är i garaget och lackar om sin cross och Nathalie är hos Lars...full koll på alla, haha.


Tack för idag

Av Ewa Lindemark - 8 mars 2010 21:35

När Jannes larmtelefon ringde trodde jag att det var mitt i natten så jag vände mej bara om för att sova vidare, men bara några minuter senare tjuter larmet på mobilen, det var visst morgon.

Lite segt att gå upp, men det är det väl varje måndag. Gick upp och drack lite kaffe innan jag satt fart med att väcka barnen.

Ludde var fortfarande sjuk så han fick ligga kvar i sängen.


Jag skjutsade Emil, Ida och My till skolan och Janne hann hem så han kunde skjutsa Dennis och Joakim.

När vi kom tillbaka hade Ludde klivit upp. jag fixad frukost till Ludde, mej och Alwa.

Sen tittade Alwa och Ludde på Scooby Doo och jag passade på att röja och tvätta.


Alwa hjälpte till att skära potatisen när det var dags att fixa lunch, hon hjälper gärna till och är riktigt duktig

  

Efter lunch satt jag på film till Ludde och jag och Alwa och jag tog en sväng med Molly.

  

Jätteskönt väder idag, sol och några plusgrader. När vi kom hem igen plockade vi fram lite målarböcker och kritor.


Strax före fem gick jag och Alwa till fritidsgården, jag jobbar där varannan måndag. Idag påskpysslade vi.

Vi var hemma igen strax efter sju och då hade Janne fixat mat.


Klockan 8 satt vi som alltid på måndagar framför tv och tittade på familjen annorlunda. Alltid lika skoj att se familjerna.


Sen var det dags att stoppa dom minsta i säng. Ida och Dennis ska till Romme med skolan i morgon och åka slalom, så vi fixade lite mackor och pastasallad.


Tack för idag

Av Ewa Lindemark - 7 mars 2010 19:05

Gick upp först som jag oftast gör, så skönt att få en stund för sej själv. Vi var inte så många hemma på morgonen idag, Nathalie var hos Fredrik i Gnesta, Dennis och Emil var i Skogsängen på LAN, Ludde och Alwa var hos Annika. 

Janne och jag åt frukost tillsammans sen åkte han iväg på jobb. Jag tyckte att det var dags för dom andra att vakna när klockan närmade sej tio så jag drog igång dammsugaren.


Janne kom tillbaka vid tolvtiden och då åkte vi till Maxi och handlade.

Vid halv tre kom Ludde och Alwa hem, det var så härligt att ha dom hemma igen, det har varit så tomt utan dom här hemma. Dom hade massor att berätta om sin resa till Sälen. Ludde hade lärt sej att åka slalom, han tyckte att det hade varit roligt men jobbigt.


Senare på kvällen kom Nathalie hem från Gnesta, Fredrik kom med upp på lite fika jag hade bakat en kladdkaka och den försvann fort nu när alla är hemma.


Ludde hostar en hel del nu på kvällen och när jag bäddade ner honom så kändes han varm, hoppas att han mår bättre i morgon.


                                   Närbild på våran katt Idun


Tack för idag

Av Ewa Lindemark - 6 mars 2010 20:58

Gick upp strax efter 8, Emil var redan uppe. Ida, My och Joakim sov. Dennis har varit på LAN igen hela natten och Janne hämtade honom vid tio. Han gick och la sej och somnade dikrekt. Janne och jag åkte iväg till Maxi och handlade mat och godis till kvällen. 


Vid två kom Kim, Sandra och hennes lilla charmiga son William hit, vi fikade.

Vi hade inte setts på ett tag men hoppas att det kan bli oftare nu när Kim flyttat till Torshälla.


När dom hade åkt hem igen satt jag fart med maten, idag blev det skinkstek, potatis, sås och gele, riktigt gott var det. Efter maten skjutsade Janne Dennis och Emil till Skogsängen där dom skulle fortsätta sitt LAN. Emil var jätteglad att han fick följa med på sitt första LAN.


Senare tittade jag lite på melodifestivalen, men gick ifrån för att skriva lite på bloggen när en data äntligen var ledig :).


Snart dags att krypa upp i soffan igen och titta på en film om 11 sept på tv.

Ha en fortsatt skön helg.


Tack för idag

Av Ewa Lindemark - 5 mars 2010 18:54

Kände mej lite bätre när jag gick upp i morse, så skönt.

Fick tjata flera gånger på barnen att dom skulle gå upp, My var den som låg längst. Ska bli så skönt med helg, även om Janne jobbar så kan vi andra ta lite sovmorgon.

Skjutsade Emil och My till skolan, Ida började lite senare så hon följde med mej och tankade och sen handlade vi mjölk. Räknade ut att vi under ett år ungefär gör slut på 2200 liter mjölk, haha.

Åkte sen åk lämnade Ida i skolan och sen vidare hem. Idag har jag inte fått så mycket gjort, skönt att ta en slöardag.


Pratade med Annika och hon berättade att Ludde hade lärt sej att åka slalom riktigt bra, han tyckte att det var jobbigt så på eftermiddagen valde han att åka pulka med Alwa. Båda verkar jättenöjda med sin resa till Sälen, men jag börjar att sakna dom nu, tror inte att jag varit ifrån dom mer än två nätter tidigare.

På söndag kommer dom hem igen.


Strax efter 13 åkte jag och hämtade Emil vid skolan, på hemvägen stannade vi till i Skogsängen och mötte Dennis, sen när vi ska åka därifrån så startar inte bilen, försöker en stund men sen tar batteriet slut. Som tur är så står Carina där med sin bil så hon kan ge mej lite starthjälp med startkablar. Sen går bilen hur bra som helst, lustigt.


På eftermiddagen åker jag och hämtar Nathalie och Lars dom ska åka till min lillebror Fredrik i helgen och han ska plocka upp dom här, vi åker även och plockar upp Joakim från praktiken. Sen släpper jag av dom vid porten och plockar upp Emil, vi åker till Ica och köper fredagsmys


Snart är det dags att inta soffan och titta på lets dance och mysa lite.


Tack för idag

Av Ewa Lindemark - 4 mars 2010 21:06

Vaknade vid fyra av att jag hade ont i halsen, tog några värktabletter och somnade om efter en stund.
Var riktigt seg när alarmet på mobilen tjöt, låg till halv sju och gick sen upp och väckte barnen. 

När alla kommit iväg till skolan tog jag fram en filt och la mej i soffan och tittade lite på tv.

Satt på tvättmaskinen och dammsög av köket och hallen. Blev inte så mycket annat gjort, kände mej inte alls i form.


Hade lovat My och Emil att hämta dom efter skolan så jag åkte och gjorde det, passade också på att köpa mjölk.


Idag blev det bara soppa till middag, hade ingen lust att stå i köket någon längre stund idag


Resten av kvällen log jag mest i soffan och tittade lite på tv, hoppas att jag mår bättre i morgon


Tack för idag

Av Ewa Lindemark - 3 mars 2010 20:07

Gick upp strax efter sex och fixade lite kaffe, började att väcka barnen vid halv sju.

Idag var det inte så många att väcka, Nathalie sov hos Lars och Dennis hos Nilkas och Ludde och Alwa är i Sälen med Annika.

Joakim började lite senare idag så han åkte inte med Janne på morgonen. Jag skjutsade honom vi halv åtta och sen tillbaka hem och hämtade Ida och My och skjutsade dom till skolan. Emil hade sovmorgon så honom väckte jag när jag kom hem igen.


Jag hämtade Nathalie hos Lars vid tio och skjutsade henne till ett möte hon hade på stan. Åkte sen och handlade mjölk och grönsaker.

När jag kom hem och skulle parkera bilen hamnade jag lite snett och körde fast i snön, tur att vi har två parkeringar bredvid varandra så jag inte stod i vägen.


Körde några tvättmakiner och röjde lite här hemma, det var så tomt och tyst här hemma jag är van att Alwa är hemma på dagarna.

Det var bara katterna som röjde för fullt här hemma, inte en enda matta som låg där den skulle.


Janne ringde när han var på väg hem så jag gick till parkeringen och mötte honom, han drog loss min bil, tur att man har en sambo som är bärgare.


På kvällen åt vi korvgryta, en rätt som alla gillar.


Nu passar jag på att sitta en stund vid datan och sen kl 21 ska jag titta på efterlyst på trean.


Tack för idag

Av Ewa Lindemark - 2 mars 2010 23:00

Segt att gå upp idag, var trött när larmet på mobilen pep, snoozade flera gånger.</p>

Gick upp tillslut och började väcka barnen. Ida skulle ta en tidigare buss än vanligt för hon skulle träffa kompisar och äta frukost i skolan. Tjatade till dom äntligen masade sej upp. Fixade frukost och skjutsade sen ett gäng till skolan. Ludde och Alwa ska åka till Annika senare idag så dom fick sova vidare. När jag kom hem igen hade Ludde gått upp och strax efter kom även Alwa upp. Vi åt frukost och sen var det dags att börja packa. Alwa och Ludde ska få åka till Sälen med Annika och hennes familj, dom blir borta till på söndag. Efter lunch åkte vi mot Kungsör. Jag stannade en liten stund och drack kaffe, kramade om barnen massor innan jag åkte hemåt igen. Kommer att kännas så tomt i flera dagar nu när dom två yngsta inte är hemma.

Stannade till på Maxi och handlade lite och sen hämtade jag Dennis i skolan och skjutsade honom till en kompis, sen tillbaka till skolan och gav Ida 200 som hon hade kvar på sin månadspeng, hon skulle till stan efter skolan.

Åkte hem och röjde lite, fixade mellis till Emil.

Efter maten var det dags att åka igen, Skjutsade Nathalie och hennes kompis Alexandra till Tuna park. Nathalie handlade lite på HM. Sen ville Nathalie till Lars så vi åkte dit och sen skjutsade jag hem Alexandra. Dennis ringde och frågade om han fick sova hos Niklas, det var ok så jag hämtade honom så han kunde packa lite sen åkte jag och hämtade My från basketträningen, släppte av henne och plockade upp Dennis och körde honom till Niklas, sen vidare till Vilsta och hämtade Joakim som hade varit kvar efter praktiken och målat om sin folkracebil. 

Bilen blev rosa med svarta fälgar, riktigt snyggt.

När jag kom hem tittade jag på en program på tv4+, det handlade om könsbyten på barn,intressant.

Nu väntar sängen, det är ju en dag i morgon också :)


Tack för idag

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Gästbok

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards